Skip to Content

&KOO zet met line extension ‘Boutique’ nu ook Personal Brands in de etalage

&KOO, het netwerk dat intussen al zo’n 13 eigenzinnige marketing- en communicatiebedrijven met elkaar verbindt, geeft nu nog meer invulling aan z’n 360° verhaal. ‘Boutique’, de nieuwste hot-shop in de winkelstraat van &KOO, zet Personal Brands in de kijker. Ondernemers met vaak heel specifieke en gevraagde kennis en skills: van illustratoren tot filmmakers, van product designers tot fotografen.

Typisch voor deze ‘eenmansmerken’, is dat ze – ten onrechte – vooral als uitvoerders worden gepercipieerd. “En dat is jammer,” zegt Seb De Roover, Creative Partner bij &KOO. “Door die nochtans volbloed creatieven pas in de laatste, uitvoerende fase van een conceptueel proces voor de kar te spannen, lopen alle partijen een hoop creativiteit en mogelijkheden mis”.

“Daar willen wij een mouw aan passen door al vroeg, en met voldoende creatieve leiding erbij, een beroep te doen op dat talent. Ik ben er zeker van dat een creatieproces heel anders verloopt wanneer pakweg een illustrator als Musketon vanaf de start mee rond de tafel zit. Ook al moeten er straks ook niét-animatiefilmpjes gemaakt worden, en ook al zal hij straks in de laatste rechte lijn misschien vooral print en illustratie voor z’n rekening nemen. Dan nog zal zijn inbreng ook de rest van de creatie mee kleuren”.

Angst voor te veel interne competitie of voor kannibalisatie heeft De Roover niet. “Eerst en vooral zullen onze Personal Brands altijd worden ingeschakeld om een team aan te vullen in de schoot van een van de &KOO-satellieten. Ze zullen altijd functioneren binnen een bepaalde structuur, en nooit zomaar een soort van ‘pop-up-bureautjes’ gaan vormen”.

“En bovendien biedt deze line-extension ons en onze klanten de mogelijkheid om, wanneer dat nodig is, razendsnel heel specifieke creatieve slagkracht toe te voegen aan creatieve teams binnen het &KOO Netwerk”.

De eerste twee van een hele reeks Personal Brands in de versafdeling van Boutique, worden Musketon en FRED.

Allebei hebben ze hun stek al gevonden aan de Lousbergkaai in Gent.

Bert/Musketon: "Door mijn krachten te bundelen met de vele talenten die al bij &KOO zitten, zie ik vooral nieuwe opportuniteiten en kruisbestuivingen mogelijk. Ik kijk er ook naar uit om te leren van mensen met zoveel meer ervaring die me sowieso weer nieuwe inzichten gaan geven.”

Frederic Van Dooren:” Bij &KOO voel ik dat er een visie van gedeelde verantwoordelijkheid en co-ownership leeft. We winnen of verliezen sàmen. En dat is erg motiverend.  Ik ben altijd onder de indruk van de variatie aan ervaring die er steeds mee rond de tafel zit.”

De Roover: “Bert of Musketon is een groot creatief en illustratie talent met een heel eigen kijk op dingen en een duidelijk herkenbare signatuur. Zijn visie overstijgt vér het puur illustratieve. Musketon is net zo goed inzetbaar voor het bouwen van visuele identiteiten en zelfs voor campagnes;

Frederic grossiert met FRED dan weer in conceptuele power, noemt zichzelf een ‘conceptionist’ op het vlak van zowel architectuur, ruimtelijke vormgeving als product design. Die ruimdenkendheid en cross-over competenties maken van Bert en Frederic geknipte vlaggenschepen voor de lancering van onze nieuwe winkel. Maar er zijn tal van gesprekken aan de gang, en er volgen heel binnenkort nog meer namen.”

Contact &KOOBoutique:
boutique@koo.be

Over &KOO

Informatie over &KOO

&KOO werd opgericht in 2015 in Gent. Het netwerk, dat toebehoort tot de Cronos groep, bestaat uit 18 marketing & communicatie bedrijven : 99stories, Invisible Puppy, Lunar Gravity, Dallas Antwerp, Faith, We Like You, Needle, Walkie Talkie, Makeout, Boson, Klein., The Maffia, nøcomputer, Pickles Agency, Musketon, Ship of Fools, Milk and Cookies en Us by night.

&KOO adviseert en realiseert uw communicatie- en digitale innovatiestrategie en lanceert meteen ook uw applicaties, web(shop) platformen en toepassingen naar gebruikers toe in samenwerking met verschillende Cronos &KOO bedrijven.

&KOO
F. Lousbergskaai 106 Bus 20
9000 Gent