Little Miss Robot & VRT lanceren proefversie van nieuwe online radiospeler: Radio+

De VRT lanceert vandaag een bètaversie van haar nieuwe online radiospeler. Via www.radioplus.be kunnen luisteraars hun favoriete VRT-Netten beluisteren, maar tegelijkertijd biedt de proefapplicatie de mogelijkheid om feedback te geven om de gebruikerservaring van de radiospeler in de toekomst te verbeteren.

Via de nieuwe online radiospeler, die de naam Radio+ meekreeg, kunnen luisteraars online genieten van Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, MNM Hits, Klara Continuo & Nieuws+. Deze gloednieuwe speler biedt een frisse visuele ervaring die gebruikers in staat stelt niet enkel live te luisteren, maar ook te zien welke artiest er momenteel speelt, welk programma bezig is of welke nieuws items actueel zijn aan de hand van een slimme live feed. Via ‘Toon Netten’ kan de gebruiker in één oogopslag zien wat op dat moment op verschillende radiozenders van VRT te horen is en via Facebook, Twitter en email kunnen ze makkelijk hun beleving delen en interactie aangaan met de redacties.

VRT koos Little Miss Robot als creatieve partner om dit platform te ontwerpen en ontwikkelen. De Gentse studio legt zich toe op het realiseren van innovatieve digitale producten en werkte een jaar lang achter de schermen mee aan de basis van Radio+. Zo werd er gestart met inspirerende conceptpresentaties en interface designs van de speler op mobiele toestellen, websites en zelfs connected cars en domotica systemen. Samen met VRT Digitale Media werd daarna een creatieve en strategische basis gelegd voor de future roadmap van online radio. Met deze gloednieuwe website, geoptimaliseerd voor computers, tablets & smartphones, werd vandaag de eerste stap gezet richting een nieuwe digitale evolutie voor VRT Radio.

PROEFVERSIE
Voorlopig is enkel een proefversie of zogenaamde bèta versie van Radio+ beschikbaar op www.radioplus.be. Gebruikers kunnen er mee aan de slag en feedback geven om de speler te helpen verbeteren naar de toekomst toe. Mobiele applicaties voor iPhone en Android zijn in volle ontwikkeling en worden in het voorjaar van 2013 verwacht. 

Contacteer ons
Over &KOO

&Koo makes better futures happen for businesses, people, shareholders, partners and communities in Belgium. Our expert companies and expertise in innovation, strategy, consultancy, marketing communications and technology empower businesses to strengthen and futureproof their marketing performance - and embrace shared value throughout the whole value chain.


&KOO
F. Lousbergskaai 106 9000 Gent
Sint-Paulusstraat 19 2000 Antwerpen